Okul Çağı ve Beslenme – Çocuklar Ne Yemeli Ne Yememeli
Çocuklar aileler için her şeyden daha önemlidir. Aileler doğumdan itibaren bütün hayatlarını çocuklarına göre dizayn etmektedirler. Yeme, içme, gezme, uyku düzeni herşey çocuğun ihtiyaçlarına göre ayarlanmaktadır. Çocuğumuzun sağlığı her şeyden daha önemlidir. Onlar hasta olsa günlerce uykusuz kalarak başlarında beklemekteyiz. Birçok anne çocukları için sosyal hayatlarından hatta iş hayatlarından feragat etmektedir.
Peki bu kadar önemsediğimiz çocuklarımızı nasıl beslemeliyiz?
Evdeki çocuklarımız için vaktimiz oldukça geniştir. Onları gerektiği gibi besleyebiliriz. Ancak okul çağındaki çocuklarımız için durum biraz daha farklıdır. Onlar günün büyük bir bölümünü dışarda geçirdikleri için farklı şeyler yiyebiliyorlar.
Bu yedikleri şeyler sağlık ve beslenme açısından zararlı şeyler de olabiliyor. Ekmek arası işlenmiş gıdalardan oluşan hem çok yağlı hem de çeşitli zararlılar ihtiva eden şeyler yiyebiliyorlar. Maalesef bunların tatları çocuklar için çok cezbedici olabilmektedir. Çünkü içlerinde doymayı engelleyen ve sağlığa zarar veren maddeler bulunmaktadır.
Bu ürünlerden yiyen çocuklar hem kilo almakta hem de bağışıklık sistemleri zayıflamaktadır. Biz bu okul çağındaki çocuklarımızın diyet ve beslenmelerine onların büyümelerine fayda sağlayacak besinleri dâhil etmeliyiz. Okula giderken yanlarına evde hazırladığınız sağlıklı, sebzeli sandviçler koyarak dışardan yemek yemelerini engelleyebiliriz.
Beslenme sadece yemek yemek değildir. Yediğimiz şeylerin içeriğinde neler olduğunu da takip etmek ailelerin görevidir. Paketli yiyeceklerden mümkün olduğu kadar kaçınmalıyız.
Günümüzde çok fazla obezite ve diyabet hastası çocuk bulunmaktadır. Peki bizler çocuklarımızı bu hastalıklardan nasıl korumalıyız. Evlerimizde geleneksel yemekler pişirip çocuklarımıza sunarak damak tatlarının bu şekilde şekillenmesini sağlamalıyız.
Bir çocuk evde ne pişerse o tada alışacak ve hep o tatları isteyecektir. Eğer onlara sağlıklı gıdaları yedirirseniz hem damak tatları güzelleşir hem de sağlıklarını ve bağışıklık sistemlerini korumuş ve güçlendirmiş olursunuz.
Aksi takdirde hazır ve içeriğinde ne olduğu belli olmayan gıdalar sürekli tüketim sonucunda çocuklarımızın hücre yapılarının bozulmasına sebep olabilecektir. Bu durum ilerleyen yaşlarda çeşitli hastalıklarla karşılaşmalarına neden olmaktadır.
Meyve suyu yerine meyvenin kendisi yemesini, abur cubur yerine kuru yemiş tüketmesini şekerli gıdalar yerine kış aylarında bal, pekmez ve tahin gibi doğal yiyecekleri tüketmesini önerin. Anlattığınızda anlayamıyorsa bu tarz yiyeceklerin zararını anlatan videoları izletmek faydalı olabilir.
Sitemizde kendi sağlığınız ve çocuklarınızın sağlığı için çok geniş seçenekler bulabilirsiniz. Tabii ki bu ürünler doğal ve hiçbir kimyasal içermemektedir. Geçmişte var olan ancak günümüzde unuttuğumuz sağlıklı ürünleri tek tuşla alıp ailenize güvenle yedirebilirsiniz. Kültürümüzde var olan bu gıdaları yeniden evlerinize kazandırabilirsiniz. Bu şekilde çok sağlıklı ve lezzetli bir mutfağa sahip olabilirsiniz. Unutmayın ne yerseniz o olursunuz.